rengöra silver

Tre naturliga och ofarliga ingredienser är allt du behöver för att få skinande rent silver. Det är nästan lite som magi att se hur alla mörka fläckar bubblar bort på bara några minuter. Helt fantastiskt! Det kan också finnas kvar svårare fläckar på silvret. Riktigt djupgående fläckar och missfärgningar kan orsakas av svavel från t ex ägg och svett, fruktsyror från frukter, organiska föreningar från t ex gummiband, osv. Sådana fläckar går oftast bort med en mer “mekanisk” rengöring, dvs att du tar silverputs, sådant som säljs. Som silversmed får jag ofta frågan om hur man ska putsa sitt silver hemma. På verkstan använder jag nästan uteslutande silverdip och putsmedel av någon form. Aluminium/soda (bakpulver) metoden har jag använt flera gånger hemma. Tandkräm och ketchup var jag mest nyfiken på att testa eftersom jag allt som oftast får.

Rengöra silver Video

Polishing silver

Rengöra silver - deras nya

Använd endast skål i plast eller glas och ren ny aluminiumfolie. Mina silverringar skulle behöva putsas upp. Fortsätt då med någon av de andra metoderna. Det funkar inte och kan skada smycket. Jag provade det i går och det fungerade!

Rengöra silver - februari

Du ska inte använda den här metoden om silverföremålen har mörka mönster ornamentering som ska finnas kvar eftersom metoden tar bort mönsterna. Det bara ser skoj ut. Beläggningar i blomvaser kan gå bort om man fyller dem med vatten och lägger i några råa potatisar. Jag kommer ihåg att vi satt och putsade dom tillsammans och jag fascinerades över hur fort trasan och fingrarna blev svart och hur vackert det  glänste när vi var klara. Lägg aluminiumfolie i botten på en balja eller större form. Oxideringen lossnar från silvret och dras till aluminiumet istället. Du kommenterar med ditt WordPress. Strö över lite bakpulver. Skriv in din mailadress i rutan på högersidan. Häll i 2 msk bikarbonat och sjud försiktigt i ca. Det bubblar mycket skatteverket karlstad man häller på vattnet så ta det försiktigt. Tack för en fantastiskt fin vad har motoroljan för uppgifter?