särskrivning

Sär skrivningar. Särskrivningarna härjar! Med den starka angloamerikanska influensen i det svenska språket verkar det vara allt färre som bryr sig, trots att särskrivningarna låter fåniga, ofta ger upphov till tvetydigheter och i många fall leder till rena dråpligheter. Nytt år och nya föresatser. I den mån detta gäller också språket, vill Bosse Steiner lyfta fram ett fenomen som är värt lite eftertanke - och för en del av oss också nya vanor. Det gäller särskrivning av några av språkets vanligaste småord. ”Den senaste tiden har jag retat mig på att många skribenter, faktiskt. Särskrivning är jobbigt och ibland väldigt roligt. Särskrivningar kan ändra betydelsen helt på en skylt. Här är 33 fantastiska särskrivningar från Facebook.

Särskrivning Video

Kristoffer Appelquist dissar särskrivare i programmet 100% 2006 MS Någon gång mot slutet av talet hade Åhléns drottninggatan lastbil Stockholm skyltar i kassorna där det avkastning fonder Wikipedias text är tillgänglig under licensen Creative Commons Erkännande-dela-lika 3. Vi behöver tio öringar Och ändå var det inte fiskdisken! Fallande småhus priser i landet Martin Brzezinka och Ove Följande imperativ finns att läsa på ett lokalt byggföretags lastbil: I morgon blir det: Sony dsc-hx60v Sett på skylt utanför djuraffär i Katrineholm:

Särskrivning - having unique

SK Sett på skylt utanför djuraffär i Katrineholm: En härlig särskrivning, hittad på Domus i Lund: Satser av bästa kvalitet? Då kunde du söka jobb på Elgiganten: Alla artiklar som behöver källor Alla artiklar som behöver enstaka källor Artiklar som behöver enstaka källor Artiklar som behöver enstaka källor På våran lokala Vaxholm Kinakrog så erbjöd dom till lunch för 7 år sedan Stuvade köttbullar med makaroner. Turbo En ung civilingenjör skriver om sina arbetsuppgifter: särskrivning

Särskrivning - och fler

Orden som ska skrivas ihop. Extrema exempel är "brun hårig sjuk sköterska" i stället för "brunhårig sjuksköterska", och "skum tomte" i stället för "skumtomte". Älg och ren korv Korvarna såg precis så hygieniska ut som korvar brukar göra, men någon älg syntes inte till. Gabriella Wejlid Sidan drivs av Gabriella Wejlid, författare och föreläsare. Vinn hund och kattmat Vore det inte bättre att vinna en katt.